Miquel Viladrich Vilá (Torrelameu, 1887 – Buenos Aires, 1956)

Informació

Fou un important artista que es dedicà a l’escultura i, sobretot, a la pintura. Quan tenia vuit mesos la seva família es traslladà a Lleida. De petit, va viure en diferents pobles de Ponent, entres ells Almatret.

El 1907 va anar-se’n a Madrid gràcies a una beca. Durant la seva etapa de formació, va assistir a classes de pintura i dibuix al Cercle de Belles Arts de Madrid i va viatjar a París, Sevilla i diferents ciutats d’Itàlia, fent continues estades a Lleida. Posteriorment, també va viure i treballar a Fraga, Tetuan, Buenos Aires o Montevideo. Amb l’esclat de la Guerra Civil s’instal·là a Barcelona i el 1939 s’exilià a l’Argentina.

Viladrich es va especialitzar en retrats. La seva obra, de temàtica costumista, és realista, minuciosa en els detalls i impregnada de simbolisme. Al llarg de la seva trajectòria artística, va participar en nombres exposicions, tant individuals com col·lectives, i va relacionar-se amb importants intel·lectuals i artistes de la seva època.

Les seves obres formen part de diverses col·leccions, com el Museu Morera de Lleida, el Museo Nacional de Bellas Artes de Buenos Aires o l’Hispanic Society of America de Nova York.

Viladrich.jpg