Presentació XIXa Edició

XIXè PREMI INTERNACIONAL “MIQUEL VILADRICH”, instituït per l’Ajuntament de Torrelameu (comarca de la Noguera), amb el patrocini de l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida.

 *    *    *    *    *    *

L’Ajuntament de Torrelameu convoca biennalment el Premi internacional Miquel Viladrich. Els Premis Miquel Viladrich tenen el seu origen en el concurs de pintura de temàtica i tècnica lliure que es fa a Torrelameu des de 1987.

En la darrera edició, l’Ajuntament de Torrelameu ja va veure la necessitat d’adaptar aquest certamen i reinventar-se, i per tant, de transformar el Premi Miquel Viladrich per adequar-lo a la nova realitat.

En el moment actual, en què vivim immersos en un procés de canvi i transformació social, l’art i la cultura no en poden quedar al marge. En aquesta edició, doncs, volem continuar impulsant i reconeixent projectes artístics i culturals que donin resposta als temps que estem vivint, que impliquin al màxim el nostre poble, i que convidin a treballar de forma conjunta totes les arts visuals amb l’objectiu d’emmarcar-les en el municipi de Torrelameu, en el seu territori i la seva gent; sense deixar de banda, però, la idea de seguir mantenint viva i ampliant la col·lecció de pintura que s’ha anat gestant fruit de totes les edicions anteriors, una disciplina artística amb un fort arrelament en aquest premi al llarg d’aquests 36 anys.

És per això, que l’Ajuntament de Torrelameu, després de l’èxit, acceptació i participació de l’anterior edició, on van guanyar Jan Monclús amb The Cross en la categoria de pintura i en la categoria d’arts visuals, DUAE Collective amb En medio (entre nosotros) fluyen los ríos, vol continuar promovent, dins del Premi Miquel Viladrich, les dues categories:

  1. Premi Miquel Viladrich de Pintura.
  2. Premi Miquel Viladrich d’Arts Visuals aplicades a la comunitat i al territori de Torrelameu.