Presentació XVIIIa Edició

XVIIIè PREMI INTERNACIONAL “MIQUEL VILADRICH”, instituït per l’Ajuntament de Torrelameu (comarca de la Noguera), amb el patrocini de l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida, amb la col·laboració del Cercle de Belles Arts de Lleida i altres entitats.

 *    *    *    *    *    *

L’Ajuntament de Torrelameu convoca biennalment el Premi internacional de Pintura Miquel Viladrich.

Els Premis Miquel Viladrich tenen el seu origen en el concurs de pintura de temàtica i tècnica lliure que es fa a Torrelameu des de 1987.

Enguany, l’Ajuntament de Torrelameu ha vist la necessitat d’adaptar i reinventar-se en aquest certamen, i per tant, de transformar el Premi Miquel Viladrich per adequar-lo a la nova realitat. En el moment actual, en què vivim immersos en un procés de canvi i transformació social, l’art i la cultura no en poden quedar al marge

En aquesta edició, doncs, volem impulsar i reconèixer també projectes artístics i culturals que donin resposta als temps que estem vivint, que impliquin al màxim el nostre poble, i que convidin a treballar de forma conjunta totes les arts visuals; sense deixar de banda, però, la idea de seguir mantenint viva la col·lecció de pintura que s’ha anat formant al llarg d’aquests 34 anys.

És per això, que  l’Ajuntament de Torrelameu  vol promoure, dins del Premi Miquel Viladrich, una altra categoria centrada en les arts visuals i que té com a objectiu fomentar la investigació i la creació d’un projecte en aquest àmbit, emmarcat en el  municipi de Torrelameu, en el seu territori i la seva gent.

El concepte engloba la pintura, l’escultura, el cinema, la fotografia, l’arquitectura, el disseny, l’art urbà, l’edició, etc.

En aquesta XVIIIa edició s’estableixen, per primer cop, dues categories de premis, dins del Premi Miquel Viladrich:

   

  1. Premi Miquel Viladrich de Pintura.
  2. Premi Miquel Viladrich d’Arts Visuals aplicades a la comunitat i al territori de Torrelameu.