En xifres

Torrelameu és un municipi d’uns 700 i escaig habitants -ens diuen torrudans i  torrudanes- que està situat entre la confluència dels rius Noguera Ribagorçana i Segre. Com que és terra de regadiu el terme és ple d’arbres fruiters, sobretot presseguers, pomeres i perers. I encara es pot trobar algun tros plantat de panís o ordi.

La població viu bàsicament de l’agricultura; pel que fa a la ramaderia, té una certa importància la cria de bestiar porcí i avícola.

A l’hora de la festa, al poble se celebren dues festes majors, la de l’hivern –per sant Sebastià- i la del Roser, el primer diumenge de maig; tot i que tampoc no hi falta mai la celebració del Carnestoltes, del Cap d’any o de santa Àgueda.

Al març la Fira de la República omple el poble de paradetes amb productes de la terra i espais de reivindicació i a l'octubre, cada dos anys,  el Premi Miquel Viladrich, de pintors i quadres que opten a aquest guardó. La cultura també hi és present al juny amb el Festival Marrameu, amb contes i espectacles per les families i els infants.

Si us agrada l’esport, al març us convidem a participar a la Cursa de la Nòria i gaudir d’un recorregut pel mig de l’horta. Si us estimeu més fer caminades, a Torrelameu hi trobareu també un circuit marcat que us endinsarà per camins de fruiters o de ribera al costat del riu Noguera Ribagorçana.

foto%20aerea%20torrelameu.jpg

Document Actions